De Firepot Chilli Con Carne met rijst is een glutenvrije en lactosevrije outdoor maaltijd die bestaat uit langzaam gegaard Brits rundvlees met fruitige ancho en rokerige chipotle pepers, rode paprika en kidneybonen in een warm gekruide tomatensaus. Met langkorrelige rijst.
Firepot Chilli Con Carne met rijst bereiden
Je kunt de Chilli Con Carne met rijst op twee manieren bereiden:
- Direct uit het zakje: kook 400 ml heet water, giet het erin, sluit het zakje af met de ziplocksluiting aan de bovenkant, roer door en laat het vervolgens even staan.
- In een pan: doe de inhoud van het zakje in de pan, voeg 400 ml koud water toe, breng het aan de kook, zet vervolgens het vuur uit en laat het even staan.
Voedingswaarden per 100 g
- Energie: 442 kcal / 1.849 kJ
- Vetten: 13,1 g
- waarvan verzadigd: 5 g
- Koolhydraten: 58,3 g
- waarvan suikers: 5,5 g
- Vezels: 5,4 g
- Eiwitten: 22,7 g
- Zout: 0,7 g
Ingrediënten
Basmatirijst (40%), rundergehakt (18%), tomaten (15%), uien, rode kidneybonen (12%), rode peper, knoflook, rode pepers, tomatenpuree, raapzaadolie, ancho- en chipotlechili, runderbouillon, rodewijnazijn, komijn, paprikapoeder, kaneel, zout, chilipoeder, citroenzuur.
Eigenschappen
- Netto gewicht: 135 g
- Totaal energie: 600 kcal / 2.510 kJ
- 5 jaar houdbaar
- Glutenvrij, lactosevrij, palmolievrij en zonder kunstmatige toevoegingen.